Over Lieke

Mijn naam is Lieke Kraut en ik ben een GZ psycholoog, oftewel een gezondheidszorgpsycholoog. Dit betekent dat ik na mijn studie klinische psychologie aan de Universiteit Utrecht ook een postdoctorale beroepsopleiding heb gevolgd.

Luisteren is een vak, mijn vak. Luisteren naar wát mensen zeggen en hoe ze dat zeggen. Naar de woorden die ze gebruiken en de woorden die ze juist niet gebruiken. Luisteren naar hetgeen niemand heeft willen horen en naar hetgeen nog nooit hardop is gezegd.

Door te luisteren en te vragen, kan ik jouw verhaal koppelen aan mijn kennis van de psychologie. Je uitleggen wat er gebeurt, waardoor dit kan komen en hoe je daarmee om kan gaan. Vervolgens gaan we samen op zoek naar hoe we die kennis kunnen toepassen in jouw leven op dit moment.

Even mee mogen lopen in iemands leven, juist op die momenten waarop het lastig gaat, is wat mijn vak zo bijzonder maakt. Het keer op keer met eigen ogen zien hoe veerkrachtig we als mens eigenlijk zijn. Het contact aangaan met de spreekwoordelijke lach en traan. Dat maakt dat ik elke keer weer nieuwsgierig ben, naar wie er bij me binnen komt lopen.